tiras sirasinda yuzumuz kanarsa ne yapabiliriz Soruları 7

Tiras Sirasinda Yuzumuz Kanarsa Ne Yapabiliriz 7 7 Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Tiras Sirasinda Yuzumuz Kanarsa Ne Yapabiliriz 7 7 Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Tiras Sirasinda Yuzumuz Kanarsa Ne Yapabiliriz 7 7

« Önceki Sayfa1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12Sonraki Sayfa »
  • Tüm Tetkikler Normal Çıkmasına Rağmen Hala Çift Görüyorum. Sorun Ne Olabilir?

    Merhaba, ben 40 gündür çift görüyorum. MR, EMG, Tomografi çekildi fakat hepsi temiz çıktı. 20 gün hastanede yattım, Atropin ile başka bir iğne ile test yapıldı fakat ben hala çift görüyorum. Herhangi bir güç kaybı ve uyuşma yok. Sorunum ne olabilir?

  • Felçten Dolayı Trakeostomi Taşıyorum. Bu Ne Zaman Geçer?

    Merhaba, ben 4 yıldır sol felçli bir hastayım. Felçten dolayı boğazım açık yani Trakeostomi taşıyorum. Bu ne zaman geçer?

  • Bitkilerle Tedavi Ne Kadar Doğru?

    Merhaba, günümüzde bitkilerle tedavi yapan ve veren yerler var. Miyom için bunları kullanmak ne kadar doğru?

  • Anksiyete Bozukluk Tedavisi Ne Şekilde Devam Etmelidir?

    Merhaba, ben 30 yaşındayım ve uzun zaman anksiyete tedavisi gördüm, Eylül ayında tedavimi bitirdim. İlacı kestim fakat en küçük bir rahatsızlıkta olayı hemen anksiyeteye bağlıyorum. Tekrar sıkıntılarım başlayacak diye düşünüyorum. İlaç kullanmaya tekrar başlamam gerekir mi? 3 yıl Anafranil kullandım. Genel anlamda iyiyim ama terapi almam faydalı olur mu? Sizce ne yapmalıyım, ilaç mı, terapi mi?

  • Burun Tıkanıklığı Nasıl Tedavi Edilmelidir?

    Selam, ben hımkırdığım zaman burnumdan yeşil bir sıvı akıyor ve burnum tukalı oluyor. Burun tıkanıklığı nasıl gider? Bu yeşil sıvının sebebi ne olabilir?

  • Dişime Dolgu Yapıldıktan Sonra Konuşmakta Zorluk Çekmeye Başladım. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, birkaç gün önce yemek yerken, öndeki iki dişimin arası kırıldı. Ağrı yoktu ve yemek yiyebiliyor, su içebiliyordum. Diş doktoru çürüdüğünü söyledi, kesti ve dolgu yaptı. Eve geldiğimde konuşmakta zorluk çektim ve hala devam ediyor. Sizce ne yapmalıyım? Konuyla ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

  • Topuktaki Kızarıklık ve Yumuşaklığın Sebebi Ne Olabilir?

    Merhabalar, annem 1960 doğumlu ve 7 yıl önce bel fıtığı ameliyatı geçirdi. Son 1 yıldır topuklarından şikayetçi, kırmızı ve sertlik yok. Ayaklarının üzerinde durmakta zorlanıyor. Varis tedavisi görüyor ama düzelme olmuyor. Ne yapmalıyız?

  • Baş ve Ense Ağrısının Sebebi Ne Olabilir?

    Merhabalar, ben bilgisayar mühendisiyim ve mesleğim gereği günün bir kısmını bilgisayar başında geçiriyorum. Bu işi sürekli olmamakla beraber 10 yıldır yapıyorum. Benim sorunum; 2-3 yıldır başımın sol arka tarafında tepenin az altından başlayarak kulağımın iki parmak arkasından omuza kadar inen bir sıkışma ve ağrı. Şimdi bu ağrı artmaya başladı, bilgisayar başına oturamıyorum, kitap – gazete okuyamıyorum. Başımı bir süre eğik tuttuğumda, tek taraflı şiddetli kasılma ve ağrı oluyor. MR ve EEG sonucu küçük bir boyun fıtığı olduğu söylendi. Ben boyun fıtığı olduğuna inanmıyorum çünkü ağrı tepeden başlayıp aşağıya iniyor. Ne olduğu ve ne yapabileceğim konusunda bilgi verirseniz sevinirim.

  • Miyom Tedavisi Ne Şekilde Olmalıdır?

    Merhaba, ben 28 yaşındayım ve bekârım. 13-14 cm çapında miyom çıktı, 2009 yılının Temmuz ayında ameliyat oldum. Sonuçta şöyle yazıyor; Materyal kabaca 15*10*10 cm boyutlarında m,yom nodülü 1,5*1*1 cm boyutlarında 1 adet kisttir. Tanı; Leiomyoma Paratubal Subserozal kist ile uyumlu kistik doku. 2010 Kasım ayında; Uterus korpos posterior kesiminde 15*12mm boyutlarında intramural yerleşimli miyom ile uyumlu hipoekoik solid kitle lezyonu mevcuttur. Bunların ne anlama geldiğini açıklar mısınız? Bekar olduğum için endişeliyim. Ne yapmalıyım, nasıl tedavi olmalıyım?

  • MR Sonucumu Açıklayabilir misiniz?

    Merhaba, 34 yaşında, erkeğim. 2006 yılında merdivenden inerken ayağım kaydı ve düştüm. O günden beri oturduğumda ve yattığımda, sağ bacağımda yanma ve ağrı oluyor. Şubat ayında fizik tedavi gördüm. Bunun üzerine çekilen MR sonucumu size gönderiyorum, açıklarsanız ve sonuca göre ne yapmam gerektiği konusunda fikir verirseniz çok sevinirim.

    Aralık 2009 Lumbosakral Vertebra MR Tetkiki: İnceleme Tekniği: T1 ağırlıklı SE sagital, T2 ağırlıklı SE sagital ve aksial. Bulgular: Fizyolojik Lomber Lordoz düzleşmiştir. Tüm düzeylerde disk sinyal yoğunlukları T2 imajlarda dejenerasyona bağlı yer yer hafif azalmıştır. L1 vertebra korpusunda T1 imajlarda izo, T2 imajlarda hiperintens atipik hemanjiom izlenmektedir. Lomber vertebra korpus yükseklikleri ve korpus yoğunlukları doğaldır. Konus medullaris normal lokalizasyondadır(L1 düzeyi). L2-L3, L3-L4, L4-L5, L5-S1 düzeylerinde disk ve nöral foramenler doğaldır. Disk herniasyonu saptanmamıştır. Anterior ve her iki santrolateral epidural yağ planları normaldir. Sinir köklerine belirgin bası saptanmamıştır. Posterior elemanlar ve paraspinal kaslar normal olarak izlenmektedir.

    Kasım 2010 Lomber Vertebra MR Tetkiki: İnceleme Tekniği: T1 ağırlıklı SE sagital, T2 ağırlıklı fr FSE sagital ve aksial. Bulgular: Lomber fizyolojik lordoz düzleşmiştir. Lomber vertebra korpuslarında en büyüğü 1 cm çapında olan hemangiomlar mevcuttur. L4-L5 vertebra korpuslarında minimal dejeneratif osteofitik değişiklikler izlenmiştir. Lomber disklerde erken dönem dejeneratif değişiklikleri izlenmiştir. Konus medullaris T12-L1 seviyesinde ve normal sinyal intensitesindedir. L3-L4 düzeyinde diffüz bulging zemininde sağda belirgin bilateral santrolateral foraminal protrüzyona bağlı tekal sakı indente etmektedir. Sinir kökü basısı izlenmedi. Spinal kanal genişliği normaldir. Sağda belirgin bilateral nöral foramenler inferior ressesler düzeyinden dardır ve intraforaminal sinirleri inferiordan irrite etmektedir. L4-L5 düzeyinde diffüz bulging zeminide santral solda belirgin bilateral santrolateral protrüzyona bağlı epidural yağ planları daralmıştır. Sinir kökü basısı izlenmedi. Spinal kanal genişliği normaldir. Tekal sak normaldir. Solda belirgin bilateral nöral foramenler inferior ressesler düzeyinden dardır ve intraforaminal sinirleri inferiordan irrite etmektedir. L5-S1 düzeyinde diffüz bulging zemininde santral solda belirgin bilateral santrolateral protrüzyona bağlı epidural yağ planları daralmıştır. Sinir kökü basısı izlenmedi. Tekal sak normaldir. Solda belirgin bilateral nöral foramenler inferior ressesler düzeyinden dardır.

    Kasım 2010 Bilateral Kalça MR Tetkiki: İnceleme Tekniği: T1 ağırlıklı aksial ve koronal, yağ baskılamalı T2 ağırlıklı aksial, STIR ağırlıklı koronal, 4 paramanyetik kontrast madde sonrası aksial ve koronal. Bulgular: Her iki femur baş boyun proksimal diyafizer kesimlerinde korteks medulla sinyal intensite bütünlüğü doğaldır. Her iki femur başında avasküler nekroz yada transiyent osteoporoz izlenmedi. Her iki femur başı asetabular.

  • Migren Hastalarında Epilepsi Riski Var mıdır?

    Merhaba, 30 yaşındayım ve migren hastasıyım. Babam, amcam, halalarım da migren hastası. Babam 57 yaşında 2 yıl önce bayıldı ve epilepsi başlangıcı tanısı kondu. 4 yıl önce nöroloji uzmanına göründüm. Bana da migren tanısı kondu. Dideral, Cataflam ve Replax ilaçlarını önerdi. Hamilelik boyunca hiç migren şikayetim olmadı fakat son 1,5 yıldır ağrılarım şiddetli. Daha önce ağrı ensemde ve gözlerimin üstünde iken, şimdi çene eklemimden ve üst dişlerimden başlıyor. 3 gün önce 2 gün boyunca ağrı çektim, gözlerim kanlandı ve puslu görmeye başladım. Zaman zaman biriyle konuşurken, kişinin ne söylediğini bir an algılayamıyor ve anlamıyorum. Sanki duymuyorum. Aynı problem kardeşlerimde, babamda ve halalarımda da var. Bu durum beni endişelendiriyor. Ne yapmalıyım?

  • Sarı Renkli Akıntının Sebebi Ne Olabilir?

    13 yaşındayım, 2 yıldır sarı renkli, kokusuz akıntım var. Sebebi ne olabilir?

  • Kafamdaki Şekil Bozukluğu Nasıl Düzelir?

    Merhaba, benim kafam çocukluktan beri yamuk. Bu durumdan çok utanıyorum. Kafamın şeklinin düzelmesi için ne yapmalıyım?

  • Gözdeki Kaymanın Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, babam geçen hafta içinde televizyon izlerken gözleri çatallaştı. Sol gözü sola kaydı, sağ gözü sabit. Her iki gözü aşağı ve yukarı oynuyor fakat sağa ve sola oynamıyor, tek gözle baktığında görme problemi yok. MR tetkiklerinde sorun çıkmadı. Doktorlar, bu rahatsızlığa teşhis koymadılar fakat beyinle alakalı olduğunu söylediler. Prednol 16 mg kullanmaya başladı. Şu an gözle biraz hareketlilik kazanmaya başladı. Ama içimde hala belirsizlik var. Bir de yüzünün sol tarafında kayma var. Ne yapmalıyız?

  • Babamın Hastalığı Hakkında Bilgi Verir misiniz?

    Sn. Burhanettin Uludağ. Size babamın rahatsızlığı hakkında bilgi vermek ve bu konuda sizden bilgi almak istedim. Babam geçen hafta içinde tv seyrederken gözleri çatallaştı. Sol göz sola kaydı, sağ göz sabit. Her iki göz aşağı yukarı oynuyor, sağa sola oynamıyor. Tek gözle baktığında görmede sorun yok. Çift gözle bakıldığında cisimler yerinde değil ve çift görüyor. Yapılan MR tetkiklerinde sorun çıkmıyor. Son olarak sinegrafi çekildi. Kılcal damarlara bakıldı sanırım ama sonucu bilmiyorum henüz. Doktorlar bu rahatsızlığa ad veremediler. Ama beyinle alakalı diyorlar. Kullandığı ilaç Prednol 16 mg. Cuma günü kullanmaya başladı. Şu an gözde tek görmeye başladı. Gözler biraz hareketlilik kazanmaya başladı. Ama hala içimde bir belirsizlik var. Ne yapmalıyız bilmiyorum. Bu konuda bilgi verir misiniz? Bir de yüzünde sol tarafta kayma var.

  • Babamın Gözlerinde Kayma Oldu. Ne Yapmalıyız?

    Sizden babamın rahatsızlığı hakkında bilgi almak istedim. Babam tv seyrederken gözleri çatallaşmış, yüzünü yıkayıp yatmış. Sabah kalktığında durum sol gözde dışa kayma var. Sağ göz sabit. İki gözle baktığında çift görüyor. Tek tek gözlerle baktığında cisimleri olduğu yerde ve tek görüyor. Yüzünde de sola doğru çekme kayma var ama çene normal. Şu an tedavi görüyor. MR çekildi, birşey çıkmadı. Gözlerde problem görülmedi. Her ne yaşadıysa gözlere hasar verdi. Gözler aşağı yukarı oynuyor ama sağa sola oynamıyordu. Yapılan araştırmalara göre doktorlar birşey bulamıyor ve bu rahatsızlığa bir isim veremiyor. Verdikleri ilaç Prednol 16 mg, günde bir seferde 5 ilaç. Cumadan beri kullanıyor. Gözler tek görmeye başladı ve hareketlilik kazanmaya başladı. Sizden ricam bu konuda ne yapmalıyız, ya da bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz? Teşekkür ederim.

  • Alt Çenem Biraz Önde. Tedavisi Nasıl Olur?

    İyi günler. Benim alt çenem biraz önde. Bununla ilgili sizden bilgi almak istiyordum. Nasıl düzelir? Ameliyat mı olacağım, yoksa uzun bir tedavi sürecinden mi geçeceğim ve ücretleri ne kadar? Bularla ilgili beni bilgilendirirseniz gerçekten çok mutlu olurum.

  • Anevrizmada Büyüme Gözlenir mi?

    Merhaba, babama 2010 yılında Anevrizma teşhisi kondu. Sol orta serebral arter M1-M2 bileşke seviyesinde 7 mm çaplı, baziller tepede 6-7 mm çaplı anevrizmatik olgu tespit edildi. Temmuz ayında endovasküler yöntem ile tedavi oldu. Endovasküler yöntem sayesinde çabuk toparlandı. İlk günlerde biraz baş ağrısı ve uyku hali tekrarladı fakat son bir haftaya kadar bu şikayetleri kalmamıştı. Şimdi öğrendiğim kadarı ile kafasında hafif uğultu, bacaklarda ağrı ve baş ağrısı ile uyku hali tekrarlamaya başlamış. Bu tip hastalarda anevrizma alınmadığı için anevrizmada büyüme gözlenebilirmiş, doğru mudur, ne gibi sonuçlar doğurur, tekrar tedavi edilmeli midir, bu seferki tedavi yöntemi ne olmalıdır? İlginiz ve vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

     

  • Burun Kemiğimde Eğrilik Var. Ameliyatla Kurtulabilir miyim?

    İyi günler, kolay gelsin. Ben 1 yıldır boğaz ağrısı, grip ve burun tıkanıklığı şikayetleriyle hastaneye başvurmuştum. Bana konka hipertrofisi teşhisi koydular. Tomografide sağ burun kemiğinin eğri olduğunu ve sağ gözümün altı ve üzerinin sinüzite neden olduğunu söylediler. Ayrıca burun etinin düzeltilmesiyle şikayetlerimin geçeceğini söylediler. Şikayetlerim, yılın 8 ayı grip ve boğaz ağrısı var, faranjitim sürekli var. Sürekli baş ağrısı var. Bazen ilaç kullanıyorum ama geçmiyor. Sizce ben ameliyatla bu şikayetleimden kurtulabilir miyim? Ne önerirsiniz? Cevaplarsanız sevinirim.

  • Düşük Yapmamın Nedeni Guatr Olabilir mi?

    Merhabalar, benim size bir sorum olacaktı. Ben 20 yaşında 2 yıllık evli bir bayanım. 2 yıl içinde 2 defa düşük yaşadım. 2 gebeliğimde de bebekler gelişmedi yani normalde 4 aylık olması gerekirken, 7 haftalık çıktı. Ben bir de guatr hastasıyım ve test yaptırdım, sağ tiroid lopu 18*24, sol tiroid lopu 17*22 ve isthmus 2 mm kalınlığında. Kan tahlilimde ise, T3 6,01, T4 1,23 ve TSH 0,12 çıktı. Bu değerlere göre düşük nedenim guatr olur mu ve tekrar hamile kalmayı çok istiyorum, ne yapmam gerekiyor?

  • Boğazımda Bağırsak Solucanı Hissediyorum. Ne Yapmalıyım?

    Lütfen yardımcı olun. Boğazımda bağırsak solucanı hissediyorum, parmak kalınlığında sanırım. Ayrıca anüsümde kaşıntı var. Boğazıma gelen solucan neredeyse ağzımdan çıkacak. Ne yapmalıyım? Hastaneye gideceğim, fakat üniversite öğrencisiyim ve bir türlü randevu alamıyorum. Böyle birşey olabilir mi gerçekten? Lütfen yardımcı olun. Bu solucan boğazımı tıkayınca yemek yiyemiyorum, uyku girmiyor gözüme.

  • Aort Kapak Ameliyatı Geçirdim. Bebek Sahibi Olmak İçin Ne Yapmalıyım?

    Merhaba hocam, ben 28 yaşında bir bayanım. 8 yıl önce aort kapak ameliyatı geçirdim ve Coumadin kullanıyorum. Evliyim ve bir bebek sahibi olmak istiyorum. Bana ne önerirsiniz? Yardımcı olursanız sevinirim.

  • MR Sonucuma Göre Ne Tavsiye Edersiniz?

    Sayın hocam merhaba, ben bugün MR sonucumu aldım. Supratentorial kesitlerde sağ frontal bölgede aksraaksial lokalizasyonlu, T1A ve T2A da serebral gri cevher ile izointens, postkontrastlı incelemede yoğun homojen kontrastlanma gösteren 22x17x21mm boyutlu, düzgün sınırlı, solid kitle izlendi. Lezyon öncelikle menenjiom olarak değerlendirilmiş. Tanımlanan kitle frontal lobda bası oluşturuyor. Bu nedenle frontal bölge lezyon çevresinde hafif ödem izlenmektedir. Hocam ne yapmalıyım? Çok tehlikeli bir ameliyat mıdır? Ayrıca şeker hastasıyım. Vereceğiniz tavsiyeler benim için çok değerli. İyi çalışmalar. Teşekkürler.

  • Annemin Kalp Ritmi Yavaş. Ne Yapmalıyız?

    Annemi geçen akşam acile götürdük. Kendisi 76 yaşında, kronik olarak kalp yetmezliği var. Acilde kalp ritmi yavaş diye gözetim altına alındı ve sabah eve gönderildi. Ne yapmamızı önerirsiniz?

  • Oğlumda Omuz ve Bilek Anomalisi Mevcut. Ne Yapabiliriz?

    15 yaşındaki oğlumuzda pleksus travması olup, omuz ve bilek anomalisi mevcuttur. Bu durumda ne yapabiliriz? Bilgilendirirseniz mutlu oluruz. Saygılarımızla.

  • Bel Fıtığı İçin Mikrocerrahi Yöntemi Uygulanıyor mu?

    4 yıldır bel fıtığı teşhisi konmuş bir hastayım. Beyin cerrahi uzmanı ameliyat önerdi. Hastanenizde mikrocerrahi distektomi operasyonu yapılıyor mu? Mikrocerrahi distektomi operasyonu yapılıyorsa muhtemelen ne kadar süre sonraya randevu veriliyor?

  • Beyin ve Boyun MR Sonuçlarım Ne Anlama Geliyor?

    Beyin MR sonucu; sol frontal lob beyaz cevher içinde iki adet milimetrik boyutta flair ve T2A serilerde nonspesifik hiperintens görünümler mevcuttur. Boyun MR ise; servikal lordoz hafif artmıştır, tüm intervertebral disklerde dejenerasyona sekonder T2A serilerde sinyal kaybı izlenmektedir, vertebra korpus köşelerinde dejenaratif minimal osteafitlere bağlı sivrileşmeler mevcuttur, T2 vertebra korpusunda hemanjiam vardır. Hocam bunlar ne anlama gelmektedir? Şikayetlerim merdiven çıkarken başta zonklama.

  • MR Sonuçlarıma Göre Durumum Nedir?

    Beyin MR sonucu; sol frontal lob beyaz cevher içinde iki adet milimetrik boyutta flair ve T2A serilerde nonspesifik hiperintens görünümler mevcuttur. Boyun MR ise; servikal lordoz hafif artmıştır, tüm intervertebral disklerde dejenerasyona sekonder T2A serilerde sinyal kaybı izlenmektedir, vertebra korpus köşelerinde dejenaratif minimal osteafitlere bağlı sivrileşmeler mevcuttur, T2 vertebra korpusunda hemanjiam vardır. Hocam bunlar ne anlama gelmektedir? Şikayetlerim merdiven çıkarken başta zonklama.

  • Babamın Omurga ve Beyinle Alakalı Hastalığı Var. Tedavi Olabilir mi?

    Doktor bey, iyi günler. Ben Azerbeycan’dan Gabil Maharramov. Babam 3 senedir Ensefalomiyelit hastalığına yakalanmıştır. Ellerinde ve ayaklarında titremeler (yalnız ayağa kalktığında ve gezmek istediği zamanlar, genelde el deyneğiyle gezer), belden aşağı taraflarının adelelerinde gerginlik ve hareketlerinde zayıflık ve diz oynaklarında ağrılar vardır. Tüm bunlar yürürken onu çok rahatsız ediyor. Burada doktorlar hastalığının omurga ve beyinle alakalı olduğunu söylüyorlar. Bilmek isterdim, bu hastalığın Türkiye’de tamamen tedavisi var mıdır? Eğer varsa, biz oraya gelsek bu tedavinin maliyeti ne kadar olur? Çok teşekkur ederim.

  • Çocuk Sahibi Olabilecek miyiz?

    İyi günler doktor hanım. Ben 26 yaşında 2 yıllık evli bir bayanım. Son 1 yıldır bebek sahibi olmak istiyoruz ama bir sonuç alamadık. Eşim ve ben bazı testler yaptırdık. Benim hormon test sonuçlarım: LH 2,28, FSH 5,76, Prolaktin 34,32, T4 16,59, TSH 2,11. Adet düzensizliği yaşamıyorum. Herhangi bir hastalığım da yok. Eşimin spermiyogram test sonuçaları: Renk donuk beyaz görünüm opak dinlenme süresi gün aglutinasyon yok miktar 4,0 ml likefikasyon 20 dk ph 8,5 sayımı 78.600.000 milyon fruktoz var motilite ileri hızlı hareketli %50--1. saat %45 yavaş hareketli %10-%5 yerinde hareketli %8-%3 hareketsiz %42-%47 morfoloji normal mikroskobisi 10-12 lökosit görüldü. Eşimin hormon testleri sonucu: FSH 1,22, Prolaktin 24,2. İkimizin de prolaktin değerleri yüksek. Doktora sorduğumuzda, çok sorun yaratacak değerler değil dedi ama bizim içimiz rahat değil. Biz çocuk sahibi olabilecek miyiz, ya da ne yapmalıyız? Bize yardımcı olursanız çok seviniriz.

  • Baş Ağrımın Nedeni Psikolojik Olabilir mi?

    Merhaba ben Merve, 20 yaşındayım. Sorumu cevapladığınız için teşekkür ederim. Başımın ağrısını ilaçlar geçirmiyor, fakat ağrı yok oluyor, bir anda çıkıyor. Çok uykum geliyor. Yeni uyansam bile 2 saat olmadan uykum geliyor, canım birşey yemek istemiyor. Ailemizde bir doktor var ve o psikolojik bir baş ağrısı olduğunu söyledi. Sizin bana yardımcı olmanızı istiyorum. Bazen ağrı sırasında sanki kafamda yanmaya benzeyen bir acı hissediyorum. Ne yapmam gerekir? Psikolojik midir? Bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.

  • Başım Çok Ağrıyor. Ne Yapmam Gerekir?

    Merhaba, başım 3 gündür çok ağrıyor. Yaşım 20 ve bu ağrı aniden geliyor, sanki kafamın içinde yanıyormuşçasına bir ağrı oluşuyor. Ağrı şiddetini azaltıyor, aniden tekrar çıkıyor. Çok uykum geliyor, ikide bir uyuyorum, halsizim, hiç halim yok. Gözlerimde bugün bir bulanıklaşma oldu ve geçti. Dün ağrıdığında ise ilaç içtim, sonuç vermedi. Lütfen bana yardımcı olun. Kafatasımın içinde ara sıra yanma oluşmakta. Ne yapmam gerekiyor? Cevabınıza ihtiyacım var. Cevaplarsanız sevinirim, cevaplamasanız da okuduğunuz için teşekkürlerimi sunarım. Hayırlı günler.

  • Göğüs Kafesindeki Ağrının Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, göğüs kafesimin tam ortasında, nefes alıp verirken batma oluyor. 4 ay önce göğüs yayı ile çalışırken sanki göğüs kasları yırtılır gibi ses geldi ve şikayetim ondan sonra başladı. Sigara ve alkol kullanmıyorum. Sizce sorunum ne olabilir?

  • Göğsümdeki Kırmızı Lekenin Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, ben sorunumun ne olduğunu bilmediğim için tüm branşları seçtim. Ben yurtdışında yaşıyorum ve şöyle bir sorunum var. Göğsümün ortasında kırmızı bir leke var. Bunun için bulunduğum ülkedeki doktorlara gittim ama bana tam bir bilgi verilmediği gibi, sadece hap ve krem verdiler. Onları da 6 ay kadar kullandım ama fayda etmedi. Bir ara gittiler ama sonra yine ortaya çıktılar. Bu seferki 3 aydır geçmedi. Kırmızı nokta gittikçe dağılıyor göğüs çevremde ve bu benim sinirimi bozuyor. Nedenini bile bilmiyorum, delirme noktasına geldim. Ne yapmam gerekiyor, bilgi verirmisiniz?

  • Sakalkıran Tedavisi İçin Ne Yapmalıyım?

    Merhabalar, sakalımda sakalkıran dedikleri şeyden oluştu. Ne yapmalıyım? Teşekkürler.

  • Kulaklarımdaki Uğultunun Sebebi Ne Olabilir?

    Merhabalar, benim sorum kulaklarımda bir uğultu var. Özellikle gece kalktığımda, geri yattığımda daha fazla uğultu gibi, basınç gibi bir şeyler hissediyorum. Uzun süre uykuya dalamıyorum. Bir de esnediğimde oluyor, uzun süre devam ediyor uğultu. Bunun sebebi ne olabilir? Cevabınızı en kısa sürede bekliyorum.

  • Vajinada Kaşıntının Sebebi Ne Olabilir?

    Vajinada kaşıntının sebebi ne olabilir?

  • Uyuyamama Problemim Var. Sebebi Nedir?

    1 haftadır uyuyamama problemim var. Uykum var, yatıyorum ama bir türlü uyuyamıyorum. Kafamda 1001 düşünce dolanıyor. 1 tanesi takılıyor ve sürekli onu düşünüyorum. Öğrenciyim, derslerimi ve sınavlarımı düşünüyorum. Saat 11 de yatsam uyumam 1 buluyor. Ama yanıma biri yatınca böyle bir sıkıntı olmuyor. Ailem de rahatsız bu sorundan. Annem yanıma yatınca mışıl mışıl uyuyorum. 1 haftadır böyle. Acaba sorun ne? Teşekkürler.

  • Çok Sayıda İlaç Kullanmasına Rağmen Oğlum İyileşmedi. Ne Yapabiliriz?

    Merhaba, oğlum 6 yaşında, fakat 2 yaşından 3 yaşına kadarki dönemde iki kez bronşit nöbeti geçirdi. 3 aydır geçmek bilmeyen öksürük nöbetleri, hırıltılı nefes alması ataklandı. 3 aydır götürmediğim doktor kalmadı. Çocuğumun bronşit olduğunu fakat kronikleşmediğini söyledim. 4 gündür Makrol 250 ml aldı, yine aynı şekilde, iyileşme olmadı, aksine daha fazlalaştı. Bugün yine doktora götürdüm, İesef diye bir antibiyotik verdi. Ben ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Çocuk bunca ilaç almasına rağmen düzelmedi, tam tersi daha kötüye gidiyor. Lütfen bana bir yol gösterin, bana yardım edin. Saygılarımla.

  • Parmağımda Ağrı, Karıncalanma ve Uyuşmalar Oluyor. Ne Yapmalıyım?

    Ben yaklaşık 6 yıl önce romatoid artrit tedavisi gördüm. Bundan 5 ay önce sağ el orta parmağımda ağrılar başladı. Bu ağrılar romatizmal ilaçlarla geçmiş gibi olsa da tam olarak iyileşmedi. Şimdi ise ağrılarıma ek olarak, parmağımda karıncalaşma ve uyuşmalar meydana geldi. Bu şikayetlerimle önce fizik tedavi uzmanı, sonra ortapedi, daha sonra nöroloji uzmanına gittim. En son romatoloji bölümünde romatizma tahlili yapıldı, fakat sonuçlar temiz çıktı. Ne yapmalıyım? Ağrılarım gittikçe artıyor.

  • 1 Haftadır Uyuyamama Sorunum Var. Ne Yapmalıyım?

    1 haftadır uyuyamama problemim var. Uykum var, yatıyorum ama bir türlü uyuyamıyorum. Kafamda 1001 düşünce dolanıyor. 1 tanesi takılıyor ve sürekli onu düşünüyorum. Öğrenciyim, derslerimi ve sınavlarımı düşünüyorum. Saat 11 de yatsam uyumam 1 buluyor. Ama yanıma biri yatınca böyle bir sıkıntı olmuyor. Ailem de rahatsız bu sorundan. Annem yanıma yatınca mışıl mışıl uyuyorum. 1 haftadır böyle. Acaba sorun ne? Teşekkürler.

  • Yürüdüğümde Kalbimde Ağrı Oluyor. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    20 yaşındayım ve koştuğumda, yürüdüğümde kalbimde bir ağrı oluyor. Doktor kalbimin iyi çalıştığını söyledi. Ne yapmam gerek?

  • Nişanlımın Adeti 7 Gün Gecikti. Hamilelik Riski Olabilir mi?

    Merhabalar hocam. Uzatmadan bir soru sormak istiyorum. Nişanlımın eline bir miktar spermim bulaştı. Bir süre sonra, sperm kuruduktan sonra falan, nişanlım vajinasını o eliyle yıkadı ve adeti şu an 7 gün gecikmiş durumda. Hocam çok çaresiziz, hamilelik riski olabilir mi? Ya da bu neden kaynaklanıyor olabilir? Stres te bir neden olabilir mi? Ne yapmamızı önerirsiniz? Cevabınızı inanın dört gözle bekliyoruz.

  • Sertleşme Sorunum İçin Nereye Başvurmalıyım?

    Sormak istediğim şey, sertleşme sorunum var. Ayrıca penis kısalığı, erken boşalma. Partnerim mutsuz oluyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum.

  • Oğlumun Dizimdeki Tutulmanın Sebebi Ne Olabilir?

    8 yaşındaki oğlumun sol dizinde bazı günlerde tutulma oluyor, o gün sol ayağını basamıyor ve tutulma bir gün sonra geçiyor, bir kaç gün sonra tekrarlıyor. Sizlerle sorunumuzu paylaşmak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Çektilen MR Raporunda: Popliteal fossada büyüğü 9x6 mm ebatlı bir kaç adet lenf nodu izlendi, ibaresi dikkat çekiyor. Tahlil sonuçları ise şöyle; ASO 955, RF 108, ALT 18, AST 35, ALP 258, Ca 10,09, P 5,46, CRP 4,54, SEDİM 11, NE 78, PLT 506, CK 97.

  • Annemin Varis Sorunu İçin Bize Ne Önerebilirsiniz?

    İyi günler doktor bey, benim sorum annem ile ilgili. Annem uzun yıllardır varis hastası, iki ayağında da var ve dış yüzeyde bol miktarda morluklar görünüyor. 2 yıl önce rahim ağzı kanserinden dolayı radyoterapi ve kemoterapi gördü. Tedavilerden sonra rahatsızlığı daha da arttı. Rize’de ikamet etmekteyiz ve aralık ayında kontrol için İstanbul’a geleceğiz. Annemin varis sorunu için bize ne önerebilirsiniz? Teşekkürler şimdiden.

  • Baş Dönmesi ve Bayılmanın Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, 10 sene önce annem kulak dengesizliği yüzünden aniden bayılmıştı. 10 senedir tekrarlamadı, ta ki geçen güne kadar. Aniden yere düşme, kalkamama ve ayakta düz duramama sorunu yaşadı. Neden kaynaklandığını öğrenebilir miyim? Ne yapmamız gerekiyor?

  • Baş Ağrısının Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, sorunum; baş ağrısı. Bir gün sağ, bir gün sol tarafımda şiddetli baş ağrısı oluyor. Bunun sebebi ne olabilir?

  • Oğlum Aşırı Sinirli ve Çevresine Zarar Veriyor. Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    Merhaba, benim 6 yaşında ve 11 yaşında 2 oğlum var. Çok hareketliler. Küçük oğlum aşırı derecede sinirli ve sinirlenince kendine de etrafındaki eşyalara ve kişilere de zarar veriyor ve ben onu yalnız bırakamıyorum. Oyun parkında, sokakta, kendine hakim olamayıp kavga edip arkadaşlarına da zarar verecek zannediyorum ve bazen yapabiliyor da. Evde eşyalara da zarar veriyor. Ana okuluna gönderiyorum, aklım onda. Öğretmen şu ana kadar normal, taviz vermeyin diyor. Benim de iyice psikolojim bozuldu. Geceleri uyuyamıyorum. Ne olur yardım edin, en azından beni yönlendirirseniz sevinirim.

  • #UYGUN DEĞİL#

    Merhaba, kız arkadaşımla birbirimizi çok seviyoruz fakat bazen çok tartışıyoruz. Uzlaşma yolunda adımlar atıyorum fakat bir yerden sonra tıkanıyor. Her şey takıntı gibi oldu. Ayrılmak istemiyorum ama tartışmak ta istemiyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

  • Vajinamdaki Kaşıntının Sebebi Ne Olabilir?

    Vajinamda kaşıntı, yanma ve akıntı var. Akıntı kireç gibi. Sizce sorun ne olabilir?

  • Yüz Felci Geçici Bir Durum mudur?

    Merhaba Oğuz Bey, babam 70 yaşında ve yaklaşık 3 gün önce yüz felci geçirdi. B12 vitamin verildi, beyin tomogrofisi çekildi, bir şey çıkmadı. Kremle masaj yapılıyor. Sizce bu durum geçici mi? Bize net bir şey söylemediler. Hareket ediyor, geziyor.ama yüzü ne zamana kadar böyle devam eder? Böyle kalma ihtimali var mı?

  • Ayağımın İyileşmeme Sebebi Ne Olabilir?

    Merhabalar. 19 yaşındayım. 22 gün önce halı sahada maç yaparken sol ayak bileğim burkuldu. Doktora gittim, film çektiler ve doku ezilmesi olduğunu söyleyip Voltaren jel ve Apranax Fort ağrı kesici hap verdi. 2 hafta geçmesine karşın hala daha iyileşmedi ve aksamam geçmedi. İşim gereği akşama kadar ayakta duruyorum. Ayağımın iyileşmeme sebebi bütün gün ayak üstünde kalmamdan dolayı olabilir mi? Bana ne yapmam gerektiği hakkında detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

  • Göğüs ve Göbeğimdeki Kıllanma İçin Ne Yapmalıyım?

    Merhaba. Yaşım 15. Benim sorunum göğüs ve göbek çevrelerinde kıllanmaların olması. Bu seneye kadar hiçbir şey yoktu. Arkadaşlarımda olmaması da beni endişelendiriyor. Acaba bir sorun mudur? Ne yapmalıyım?

  • Vücudumdaki Tüyler İçin Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba. Yaşım 15. Benim sorunum göğüs ve göbek çevrelerinde kıllanmaların olması. Bu seneye kadar hiçbir şey yoktu. Arkadaşlarımda olmaması da beni endişelendiriyor. Acaba bir sorun mudur? Ne yapmalıyım?

  • MR Sonucuma Göre Nasıl Bir Tedavi Gerekir?

    İnceleme sekansları: SE T1A ve GRE T2A sagittal ve T2A koronal, SE T1A ve T2A axial post SE T1A sagital. Kemik yapılarının değerlendirilmesinde supra patellar bursayı dolduran patella superion kutbu ile yakın temasta ve bu bölgede kortikal yapının kısmen silindiği T2A serilerde heterojen hiperintens tubuler yapılarının dikkat çektiği lobule konturlu 26 mm çaplarında kitle izlendi. Post kontrast incelemede kitlede kontras tutulumu izlenmiştir ve santral kesiminde yıldız şeklinde kontras tutmayan saha dikkat çekmiştir. Lezyonun vasküler yapılardan zengin ve buna bağlı signal void alanlarda birlikte yer yer yoğun kontrast tutulum sahaları içeren periferden santral doğru kontrast tutulumu gösteren hemanjiomu düşündürmektedir. Tanının desteklenmesi için diğer modaliteler ile birlikte değerlendirilmesi önerilir. Menisküs kısımları normal şekil boyut ve sinyal özelliği göstermekte olup patolojik sinyal izlenmemiştir. Ön ve arka çapraz bağlar medial ve lateral kollateral ligamentler ile quadriceps tendonlar normaldir, popliteal fossa oluşumları normaldir. Sonuç: Supra patellar bursayı dolduran patella superior kutbu ile yakın temasta ve bu bölgede kortikal yapının kısmen silindiği T2A serilerinde hetorojen hiperintens izlenen T1A serilerde yer yer hiperintens alanlarında izlendiği hipointens tubuler yapılarının dikkat çektiği lobule konturlu 26 mm çaplarında kitle izlendi, post kontast incelemede kitlede kontras tutulumu izlenmiştir ve santral kesiminde yıldız şeklinde kontras tutmayan saha dikkati çekmiştir. Lezyonun vasküler yapılardan zengin ve buna bağlı signal void alanlarda birlikte yer yer yoğun kontras tutulum sahaları içeren periferden santral doğru kontras tutulumu gösteren hemanjiomu düşündürmektedir. Tanının desteklenmesi için diger modaliteler ile birlikte değerlendirilmesi önerilir. Yaş: 32, boy: 1,80, kilo 86. Bu sonuçlar 6 ay önce çekildiğim MR sonuçları. Herhangi bir doktora göstrermedim. Şimdi herhangi bir ters hareket yapmadığım halde dizim davul gibi şiş. Bana tavsiyeniz ne olur hocam? Patolojiye gözükmem gerekiyor mu? Mutlaka ameliyat gerekli mi? Tedavi olrak ne uygulamam gerekiyor?

  • Eldeki Uyuşmanın Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, annemin yaklaşık 3 aydır sol elinin serçe parmağıyla yüzük parmağında uyuşma oluyor. Bunun kalbi ile alakası var mı? Bu uyuşmanın nedeni ne olabilir?

  • Bel Fıtığı İçin Ameliyat Kesin Çözüm mü?

    Bel fıtığı ameliyattan sonra eski sağlığa kavuşturuyor mu, sonucu ne oluyor? Annem 48 yaşında ve fıtıktan duramıyor. Tavsiyenize ihtiyacım var. Ne yapmalıyız?

  • Yüzümdeki Benleri Nasıl Aldırabilirim?

    Yüzümdeki benleri aldırmak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor?

  • Burnum Akmıyor Fakat Tıkanma ve Baş Ağrısı Oluyor. Ne Yapmalıyım?

    Merhabalar, burnum akmadığı halde, tıkanma ve beraberinde şiddetli baş ağrısı yapıyor. Burnumu affınıza sığınarak, sümkürdüğümde zorla kanlı olarak pelte şeklinde geliyor ve rengi bazen sarı da olabiliyor. Sağlık güvencem olmadığı için bakılamıyorum. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

  • Depresyon Tedavisi Görüyorum ve Hamile Kalamıyorum. Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    İyi günler, ben 2 senedir depresyon tedavisi görüyorum. 1,5 yılık evliyim ve artık çocuk sahibi olmak istiyoruz. Fakat ilaç kullandığım için hamile kalamıyorum. Bu konuda ne yapmamızı önerirsiniz?

  • Depresyon Tedavisi Görüyorum ve Çocuk Sahibi Olmak İstiyorum. Ne Yapmalıyım?

    İyi günler, ben 2 senedir depresyon tedavisi görüyorum. 1,5 yıllık evliyim ve eşimle artık çocuk sahibi olmak istiyoruz ama ilaç kullandığım için hamile kalamıyorum. Bu konuda ne yapmamızı önerirsiniz?

  • Saçlarımı İlaç mı Döküyor?

    Değerli hocam, hipertansiyon ilacı aldım, Karvezide 150/12.5 mg hidroklorotiyazit. Saçlarım döküldü. Acaba ben mi yanılıyorum, yoksa ilaç mı döktü bilmiyorum veya ilaç değişirilse dökülen saçlar geri gelir mi? Ne yapacağımı bilemiyorum. Cevaplarınızı bekliyor, saygılarımı sunuyorum.

  • Ameliyat Sonrası Akciğer Kendini Yeniler mi?

    Merhaba, kardeşim zatürreye yakalandı ve tedavi gördü. Bu sürede doktor bronskopi yapmak istedi. Sonucunda akciğerde tipik karsinoid tümör tespit edildiğini söylediler. Cerrahi müdahale yapılması gerekiyormuş. Tümörle beraber ciğerin bir kısmının ki bunun ne kadar olacağını tam olarak söyleyemiyor, alınacağını söyledi. Bu tümör iyi huylu bir tümörmüş. Peki neden ameliyat yapılması şart? Ameliyattan sonra akciğerin kendini yenileme durumunun olmadığı söyleniyor. Biz de tabiki bu durumlardan dolayı tedirginiz. Kardeşim 25 yaşında ve ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Ameliyat dışında bir şansımız olabilir mi diye araştırıyorz. Ne yapmamız lazım? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

  • Gözümde Leke ve Görme Kaybı Var. Ne Yapmalıyım?

    Bana sağ gözün makülotapisinde leke olduğu, görme kaybı olduğu söylendi. Görmemde de sorun var. Ne demektir bu? Ciddi bir şey mi? En kısa zamanda cevap yazar mısınız?

  • Bulanık Görme ve Uzağı Görememe Sorunum Kullandığım İlacın Yan Etkisi Olabilir mi?

    İyi günler, ben strese bağlı kollarımdaki uyuşmadan dolayı Somotaform teşhisi ile antidepresan tedavisine başladım. Yaklaşık 1 hafta kullandım fakat bulanık görme, uzağı ve yan tarafı net görememe sıkıntım oldu. Bu Lustral’ın etkisi mi? Bu şikayetim ne kadar zaman sonra biter?

  • Küçük Yaşta Düştüm ve Kafa Tasım Kırıldı. Ellerimin Titreme Sebebi Bu Olabilir mi?

    Merhaba, ben 19 yaşındayım. 9 aylıkken köyde çatıdan soba üzerine düştüm, kafatası kemiğim kırılmış ve doktorlar yaşamamın mucize olduğunu söylemişler. Yılda 1 kere kontrole gidiyorum, hep temiz çıkıyor. Fakat ellerimde çok küçük yaşlardan itibaren titreme var. Özellikle sinirlendiğimde ya da aşırı mutlu olduğumda, üzüldüğümde daha da fazla oluyor. Doktorlar çaresi yok diyorlar, teşhis koyamadılar tam olarak. Acaba ne yapmam gerekli? Küçük yaşta yaşadığım olayla ilgisi var mıdır?

  • Adet Düzensizliğim İçin İlaç Kullandım Fakat Düzelmedi. Problem Ne Olabilir?

    Ben 26 yaşındayım. Adetlerim bekarken de evlendikten sonra da düzenliydi. Mart 2010’dan beri çocuk düşündüğümüz için korunmuyoruz. O aydan itibaren adetlerim hep gecikmeye başladı. Doktora gittim, bir problem olmadığını söyledi. Cyclo Progynova diye bir ilaç verdi, 2 ay kullandım. İlaç kullanırken 28 günde bir adet oldum daha sonraki ay 39 gün sonra adet oldum. Bu ay 34 gün sonra oldum. İlk günler çok az geliyordu, 1 hafta sonra kesileceğine daha çok arttı ve hala devam ediyor. Problem ne olabilir?

  • Ankilozan Spondilit İle İlgili Tedavi Yöntemi Var mı?

    Ankilozan Spondilit ile ilgili olumlu tedavi sonucu verecek bir yöntem var mı, veya Türkiye’de bu hastalık ile ilgili sonuç alabileceğim kişi, kurum ya da kuruluş her ne varsa öğrenebilir miyim?

  • Kızımın Gaitasından Kan Geliyor. Ne Yapmamız Gerekir?

    Merhabalar, 6 yaşındaki kızım 52 kilo ve endokrinoloji bölümünde takip ediliyor (insülin direnci yüksek). Fakat yaklaşık 3 aydır sık olan ve yaklaşık 2 saati bulan karın ağrıları oluyor. Araştırma hastanesinde çocuk doktoruna, çocuk cerrahisine, çocuk psikiyatri ve çocuk gastroentoloji bölümlerine götürdük fakat bir çok tahlil yapıldığı halde sancılarının sebebi bulunamadı. Hala sancıları devam etmekte. 8 aylık, 2,500 gr ve kabız olarak doğdu. Doğduktan sonra 2 hafta lavman kullanıldı. 3 yıldır egzersiz ve tuvalet alışkanlığı edindi, artık kabızlığı yok. Ara sıra zorlanmadığı halde gaitadan kan geliyor. Bağırsakları incelenmedi sadece, Dubhalac kullanıyor. Ne önerirsiniz? Hangi doktora gitmemiz gerekiyor veya ne yapmamız gerekiyor?

  • Kilo Alamama Nedenim Nedir?

    Merhaba, ben zayıflık problemimden dolayı Gainmax adlı bitkisel bir kapsül aldım, ancak bende pek işe yaramadı. Bunun sebebi ne olabilir acaba? Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

  • Açık Havada Nefes Alıp Verirken Dişlerim Sızlıyor. Ne Yapmam Gerekir?

    Merhabalar, özellikle açık havada nefes alıp verirken dişlerimde aşırı bir sızlama oluyor, konuşamıyorum bile. Sanki oyuyorlarmış gibicesine. Ve her an ani sızlamalarda gelebiliyor. Çekirdek yiyemiyorum, taş çiğniyormuşum gibi ağrı yapıyor dişlerim. Ne yapmam gerekli acaba?

  • Adet Dönemim Gecikti. Hamile Olabilir miyim?

    Merhaba, 30 gün önce erkek arkadaşımla, sürtünme yoluyla ilişki yaşadım ve erkek arkadaşım kalçalarımın arasına boşaldı. İlişkiden sonra beklediğim tarihte, normal bir şekilde adet oldum. Adetin 10. gününde sol yumurtalık tarafımda ağrıyla beraber akıntımın olduğunu farkettim. Ve şu an adetim gecikti. Hamile olma ihtimalim var mı? İdrar testi doğru sonuç verir mi? Ne yapmamı önerirsiniz?

  • Yüzümdeki Akneler İçin Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, 29 yaşındayım ve 1,5 yıldır yüzümdeki aknelerle yaşamak zorunda kaldım. 1,5 yıl önce antibiyotik tedavisine yanıt verdi, lakin 2 aydır yeniden ciddi bir akne sorunuyla karşı karşıya kaldım. Özel bir doktora gidiyorum, yüzüme sürmem gerektiğini belirttiği karışımlar verdi, birini akşam yatarken, diğerini de sabah kullanıyorum. Kontrole gittiğimde antibiyotik verdi ve 3 kutu bitirmemi söyledi. Akneler aynı yoğunlukta çıkmaya devam ediyor. Ne yapmalıyım? Bir de diş problemleri akneye sebep olabilir mi?

  • Sinüslerim Dolu Olduğu İçin Ameliyat Olmam Şart mı?

    KBB doktoruna gittim ve bana sinüslerimin dolu olduğunu, ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Bu ameliyatı olmasam ne olur? Zor bir ameliyat olduğunu duydum, bu konuda beni biraz bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

  • İdrar Torbası Yeri ve Kasıklarım Ağrıyor. Sebebi Ne Olabilir?

    3 aydan beri sidik torbası olan bölümümde ağrılarım var. Şimdi kasıklarıma da ağrımaya başladı. Yatarken ve kalkarken küçük hareketlerde canım yanıyor. Ne yapmalıyım?

  • Başımın Solunda Damar Şişip İniyor. Ne Yapmalıyım?

    İyi günler, bundan 1 hafta önce merdiven çıktığımda ya da soluk soluğa nefes aldığımda başımın sol üst iç tarafında damar şişip iniyor gibi oluyordu. Oraya yoğunlaştığımda daha iyi hissediyordum. Yatarken, yürürken, konuşurken problem olmuyor ama işte merdiven çıkarken damar ağrıyordu. 2,5 ay önce beyin ve boyun MR çektirdim, temiz çıkmıştı. Haftaya tekrar doktora gideceğim, MR çektirmeli miyim? Acaba ne gibi bir rahatsızlık olabilir?

  • Kızlığımı Kaybettim. Ne Yapmalıyım?

    Ben erkek arkadaşımla beraber oldum ve kaza ile de kızlığım gitti. Ne yapmalıyım?

  • Kızlık Zarının Diktirildiği Belli Olur mu?

    Ben erkek arkadaşımla beraber oldum ve kaza ile de kızlığım gitti. Şimdi ne yapmalıyım? Aileme ve çevremdekilere söyleyemiyorum. Evlenme desek, yaşım erken olmaz. Diktirme desek maliyeti ne kadar ve evlendiğimde belli olur mu?

  • Hepatit C Değerim Yüksek Çıktı ve Vücudumda Kaşıntılar Başladı. Ne Yapmalıyım?

    İyi günler, vücudumda son zamanlarda kaşıntı başladı. Daha önce alerjim yoktu. Özellikle kollarım kaşınıyor. Vücudumun değişik yerlerinde kırmızı noktalar oluştu. Bir tahlilde daha önce Hepatit C değerlerim yüksek çıkmıştı, bu da beni endişelendirdi. Ne tavsiye edersiniz?

  • Eşim Bayılıyor, Ağlıyor ve Hatırlamıyor. Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    Merhabalar; öncelikle böyle hayırlı işler yaptıgınız için teşekkür ederim. Eşimde benim gözlemlerime göre epilepsi hastalığı bulunmakta. 7 ay önce doğum yaptı ve doğumla birlikte bayılmalar ortaya çıktı, kendi kendine korkuyor, endişeleniyor, sanki hayatın sonu gelmiş gibi davranışlar yapıyordu. O zamanlar doktora gittik, tahlil yaptırdık ama herşey normalin üstünde çıktı. 5-6 ay geçti ve 5 gün önce gene durup dururken dalmaya, beni duymamaya başladı. Bayılıyor ve sonra da başını yere vurup saçlarını yoluyordu. Sonra da hiç birşey hatırlamadı. Bazen de hıçkıra hıçkıra, bağıra bağıra ağlıyor, ardından bayılıyor. Uyandığında ise gene hiç birşey hatırlamıyor. Beyin cerrahi ve sinir hastalıkları uzmanına gittim, bizden tomogrofi ve aktivasyonlu EEG istedi. Tomogrofide herşey normal, EEG yi ise nöroloji uzmanına yolladı. O da bir anormallik olduğunu, bir daha olduğunda ise kameraya çekmemi söyledi. Ben çalışıyorum, devamlı olarak evde kalamıyorum. Bu yüzden endişeliyim. Ne yapmamız gerekiyor? Bir ilaç veya tedavi tavsiye etmenizi sizden rica ediyorum.

  • Kızımın Alerjik Astım Tedavisi İçin Ne Yapmalıyız?

    Merhaba, 3 yaşında kızım var, alerjik astım teşhisi kondu. Antibiyotik kullandık ve şu anda sabah Flixotide Inhaler 50 mcg, akşamları Ventolin Inhaler 100 mcg ve Zespira 4 mg çiğneme tableti kullanıyoruz fakat 15 gündür her gece burnum tıkalı, nefes alamıyorum diye ağlayarak uyanıyor. Sizce bu durumu nasıl çözebilirim, ne olabilir, ne önerirsiniz?

  • Kalbimdeki Ritim Bozukluğu İçin Ne Yapmalıyım?

    Ben 54 yaşında, kilolu biriyim. Kalbimde ritim bozukluğu var. İleri derecede ama buradaki doktor güven vermiyor olabilir. Ne yapmamı önerirsiniz?

  • Akıntı Problemim Var. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba doktor hanım, benim sorunum beyaz akıntı gelmesi. Uzun senelerden beri bu durum devam ediyor, hergün ve bazen çok yoğun geliyor. Adetlerimi düzenli oluyorum. Bu durumun sakıncası var mıdır? Ne tavsiye edersiniz? Teşekkürler.

  • Baba Tip 1 Diyabet Hastası ise Çocukta Şeker Çıkma İhtimali Nedir?

    Merhaba, erkek arkadaşım 5 yıldır Tip 1 diyabet hastası. Evlenmeyi düşünüyoruz. Acaba ileride çocuğumda şeker çıkma ihtimali nedir? Ne gibi önlemler almam gerekir?

  • Yürürken Bacaklarım Yere Sürtülüyor, Düşüyorum. Ne Yapmalıyım?

    Korpuz allozum genu sol-anterior komşuluğunda en belirgin olmak üzere periventriküler-subkortikal beyaz maddede izlenen milimetrik fokal artmış, T2 sinyali gösteren alanlar da non-spesifik gliotik odaklar. Ayrıca tanıda sekel gliotik değişikler öncelikle düşünülmektedir. Aktif prankimal inflamasyon-enfeksiyon düşündürecek tarzda patolojik kontras tutulumu saptanmamıştır. Sol paryetal pakimeningeal kalınlaşma ve kontras tutulumu benzer şekilde izlenmektedir. İntrakranial enfeksiyon klinik ön tanısı bildirilen hastada klinik-laboratuar korelasyon ve gerekli bulunursa kontrol MR inceleme önerilir. Maksiller sinüsler ve etmoid hücrelerde minimal mukozal kalınlaşma ifadesini açıklamanızı istiyorum. Son 1 senedir yürürken bacaklarım yere sürtülüyor ve düşüyorum. Koşamıyor ve zıplayamıyorum. Ayrıca soğuk havalarda bacaklarım aşırı geriliyor, adım atamıyorum, felçli gibi oluyorum. Dengem de çok bozuk. EEG iyi çıktı. Minarellerim de iyi çıktı. Fizik tedavi gördüm, bir faydası olmadı. Ne yapmalıyım? Lütfen yardımcı olun. Saygılarımla, teşekkürler. Bu bacaklarıma kök hücrenin bir faydası olur mu?

  • Boyun Ameliyatı Sonrası Şikayetlerim Geçmedi. Ne Önerirsiniz?

    Merhaba, boyun ameliyatı oldum ve omurilikteki kemikler kırıldı, platin takıldı. 15-20 gün sonra kolumda uyuşma, baş parmağımda ağrı oluştu. Avuç içinden açtılar, damar gevşetmesi yapıldı ama hala geçmedi. Amelıyat olalı 1 sene oldu, ne kadar doktora gittiysem bir sonuç alamadım. Sizin tavsiye ettiğiniz bir şey var mı?

  • Kilo Almak İçin Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, ben çok zayıf olduğumdan dolayı kilo almak istiyorum. Bu konuda ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

  • Ön Dişlerim Birbiri ile Birleşmiyor. Nasıl Bir Tedavi Uygulamak Gerekir?

    Merhaba, ben 19 yaşındayım ve çene yapımda bozukluklar var, yani ağzımı kapattığımda ön dişlerim birbirleri ile birleşmiyorlar, dişlerim birbirinden farklı görünüyorlar ve sadece en arkadaki dişlerim birleşiyor. Ayrıca dişlerimde çok çürüklerim var, ağzımdaki çürük diş sayısı sağlam diş sayısına göre aynı oranda. Sizce ne tür bir tedavi görmeliyim ve dişlerim normal bir insandaki diş yapısı gibi nasıl iyileştirilebilir ve bana maliyeti ne kadar olur? Cevaplarsanız şimdiden çok teşekkürlerimi bildiririm.

  • Baş Ağrısı, Asabiyet, Huzursuzluk Şikayetlerim Var. Ne Yapmalıyım?

    Doktor bey, benim 1 ay kadar önce baş ağrısı ve halsizlik gibi şikayetlerim başladı. Tomogrofi çekildim, herhangi bir hastalık belirtisi bulunamadı. Evde sürekli kavga ve huzursuzluk var. 1 haftadır evden ayrı kalıyorum. İşim ağır ve fazla mesai gerektiriyor. Evdeki sıkıntılarla birleşince, hem baş ağrısı hem asabiyet başlıyor. Çok huzursuzum, devamlı aklıma intihar fikri geliyor. Onu da yapamıyorum, ama böyle de yaşayamıyorum. İçimde devamlı darlık var. Aklımı yitirmekten korkuyorum. Ne yapmam lazım? Bana lütfen yardımcı olun.

  • Dişim Oynadığı İçin Ağrı Yapıyor. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Özlem hanım güzel bir cevap vermişsiniz, teşekkür ederim, ama ben ne yapmalıyım? Gittiğim hiç bir doktor dişimi çekmedi. Bir tanesi çekmek istedi ama o da sağlam dişimi çekmeye çalıştı. Şimdiki sorunum, çekmeye çalıştığı dişim. Dişi oynattığı için fazlası ile ağrı yapıyor. Ameliyat dediler. Kireçlenme oluşuyormuş ama başka bir doktor da üst diş için olmaz dedi. Bana bir yol gösterir misiniz?

  • Akıntı, Kaşıntı ve Ağrı Şikayetlerim İçin Ne Yapmalıyım?

    Merhaba Seval Hanım, ben 2 gün önce akıntımın, kaşıntı, ilişkide şiddetli ağrı olduğunu, 9 ay çeşitli ilaçlar kullandığımı ve en son devlet hastanesinde vaginal kültür alındığını bahsetmiştim. Sonucu 8-10 epitel hücresi,10-12 lökosit görüldü. Gram boyama: epitel hücreleri, 7-8 Lökosit, Gram (+) çomak görüldü. Ayrıca, normal vagen florası bakterileri üredi. Siz de sadece basit bakteri testi diye bahsetmişsiniz, vaginal antibiyogram gerekli demişsiniz. Bunu devlet hastanesi yapar mı? Sizce benim durumum ne kadar kötü? Hamile kalırsam bebeğe zararı olur mu? Saygılarımla.

  • Herediter Spastik Parararezi Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

    Hocam 1974 doğumluyum. İlki 1988 yılında, ikincisi geçen yıl olmak üzere 2 defa yüz felci geçirdim. İkinci yüz felcinden sonra kaslarımda güç kaybı, denge bozukluğu, yürümede zorluk çekiyorum. Bütün muayene olduğum hocalar herediter spastik paraparezi tanısı koydular. Bunun tedavisi nedir, ilerlemesi ne sıklıktadır? İleride beni ne sıkıntılar beklemektedir? Bir de çocuklarıma geçme olasılığı var mı? Teşekkürler şimdiden.

  • Sağ ve Sol Tarafıma Dönük Uyuduğumda Kollarımda Uyuşma Oluyor. Ne Yapmalıyım?

    Selam, uyurken sağ tarafıma ve sol tarafıma dönük uyuduğum zaman kollarımda uyuşma ve ağrı oluyor. Bu ağrılar sırtımda ve el bileklerimde de oluşmaya başladı. Artık acı hissi de vermeye başlıyor. Sorun ne olabilir ve ne yapmalıyım?

  • Kızlık Zarı Bozulduğunda Ne Kadar Kan Gelir?

    Merhaba, ilk ilişkiden sonra kızlık bozulduğunda ne kadar kan gelir? Bunun bir ölçüsü var mıdır? Teşekkür ederim.

  • Kolloid Kisti Önemli Birşey midir?

    İstmus sol kesimde 2 mm çaplı kolloid kisti izlenmektedir. Kolloid kisti ne oluyor? Doktor 6 ay sonra gel dedi. Önemli bir şey midir? Teşekkürler.

  • Adet Düzensizliği, Gebe Kalmaya Engel Olur mu?

    Merhaba, 30 yaşında, 1,5 yıllık evliyim. 7 ay öncesine kadar (Diana 35) ilaç yardımı ile korunduk. İlaç öncesinde adet düzensizliğim vardı ve ilacı bırakınca devam etti bu düzensizlik. Eşimin sperm sayısı: 84x10'6 lökosit: 0,4x10'6 ileri hızı: %15 ileri yavaş: %20 yerinde hareketli: %10 hareketsiz:%55 çıktı. Doktorumuz Proxeed plus diye bir ilacı istersek kullanabileceğimizi söyledi. İlaç takviyesi almadan değerleri yükseltmek mümkün mü? Yoksa bu değerler ile hamile kalabilir miyim? Ne yapmamızı tavsiye edersiniz?

  • Kas Yırtıkları Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

    Merhaba, bilateral kruris bölgesinde 2 adet yırtık mevcut. Çapları yaklaşık 2 cm, sol bacağımda da 1 adet var, aynı bölgede, o da 1,5 cm. Doktor yaptığı muayenede kronik kompartman sendromu dedi. Ben kaslarımı aktif kullanmakta olan birisiyim, hali hazırda askerlik görevimi yapmaktayım. Doktor ağrılarının azalması ve basıncı dengelemek için yırtıkları genişletmemiz gerekiyor dedi. Ne kadar doğru olur? Bir de sağlık yönetmeliğine göre, kronik semptomlar askerliğe engel olarak geçiyor, durumum ne olur? Bu yırtıklar oluşurken ödem yapma ihtimali var mı? Bilgilerinizi bekliyorum.

  • Yirmilik Diş Ağrısı İçin Ne Yapmak Gerekir?

    Merhaba, ben 22 yaşındayım. 2 sene önce yirmilik diş tedavisi için doktora gittim, alt ve üstte dişler belirginleşmiş ve üst diş çıkmış ama alt diş eti patlatamadığı için ameliyat ile aldılar. Onu alırken üsttekini de çekmek istediler, ben istemedim çünkü bir zararı yoktu. Fakat dişi oynattığı için şu an çok ağrı yapıyor ve yerinden oynuyor. Yemek yerken problem oluyor. Doktor, diş eti altında kireçler oluşmuştur, ameliyat ile temizlenmesi lazım dedi. Ama bir başka doktor, üst diş için ameliyat olmaz dedi. 2 senedir bu ağrıyı çekiyorum. Lütfen yardım edin. Ne yapmam gerekiyor?

  • 25 Günlük Kızımın Kakasından Kan Geliyor. Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, yeni doğan 25 günlük bir kızım var. Kızım anne karnında kakasını yapmış ve sezeryan ile doğum oldu. Enfeksiyon kapmış, 7 gün küvezde yattı. Şu an kakasından pıhtı şeklinde kan geldi. Sebebi ne olabilir? Teşekkür ederim.

« Önceki Sayfa1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12Sonraki Sayfa »

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi
İsrail askerlerinin elinden vurduğu foto muhabiri Amra ameliyat edildi
HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Kamu personeli alımında hakkaniyet ve liyakat önemlidir
Başakşehir'de İETT Otobüsü Devrildi: 5 Yaralı
Hakkari'de vurulan bozayı tedavi altında

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]